Üdvözöljük a Color Truck Kft. honlapján!

                    Autófényezés                                 Karosszéria javítás                                    Airbrush                                Optikai tuning

 

 

Kezdőlap

Autófényezés

Egyedi fényezések

Airbrush

Karosszéria javítás

Optikai tuning

Elérhetőségünk

 

Karosszériajavítás                   

 

    

A karosszérialakatos feladatainak legnagyobb részét a karambolos, sérült gépjárművek javítása teszi ki. Javításkor csa k a konstruktőr által megtervezett erővonal megtartása biztosítja az utasok számára a kellő biztonságot. Az első feladat a balesetes kocsiban keletkezett kár nagyságának megállapítása. Ez ritkán lehetséges a külső burkoló részek megbontása nélkül. A váz sérülését általában optikai eszközök segítségével deríti fel, és amennyiben a váz deformálódott, a jármű a húzató asztalra kerül. Mázsás karokkal és láncokkal a lerögzített kocsit minden irányba húzzák és feszítik, míg az milliméterpontosan el nem éri a gyártó által megadott eredeti értéket.

A fémes anyagú szerkezeti elemeknél költségszempontok figyelembevételével dönt arról, hogy a sérült sárvédőt, csomagtartótetőt és egyéb karosszéria elemeket kikalapálja vagy új részek beszerelésével helyettesíti.

 

Az utasvédelmet biztosító berendezések, ülések, biztonsági övek rögzítési pontjainak, mozgató mechanizmusának javítása, ajtók és nyílászárók zárszerkezetének ellenőrzése, beállítása is a karosszérialakatos munkájához tartozik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek